LegendExpo u Skradinu – Uvod u LegendFest NP Krka

LegendExpo – izložba radova renomiranih hrvatskih ilustratora i tvoraca vizualnog identiteta LegendFesta iz starog grada Lukavca i kontinentalne Hrvatske preselila je u Skradin gdje je bila izložena u upravnoj zgradi Javne ustanove Nacionalni park “Krka”.

Izložbu su u ponedjeljak 13. lipnja u 11 sati zajedno otvorili ravnatelj Javne ustanove NP „Krka“, Krešimir Šakić i predsjednik Udruge Val kulture – Zagreb. Bila je to prilika da se javnosti predstavi zajednička suradnja Javne ustanove Nacionalni park „Krka“ i Udruge Val kulture – Zagreb u organiziranju ovogodišnjeg prvog izdanja festivala legendi, mitova i priča LegendFest u Šibensko-kninskoj županiji, na Roškom slapu 9. i 10. srpnja.

Na dan otvorenja izložbe održana je i press konferencija na kojoj je predstavljen koncept i program LegendFesta, kao i suradnja organizatora.

„Krkina izvorna ljepota i bogatstvo tradicije oplemenili su područje na kojem živimo i za koje se kao ustanova skrbimo. Bajkovitost područja i raznolikost kultura koje su se na ovom području susretale iznjedrile su brojne priče, legende i bajke, koje se katkada miješaju sa stvarnošću. Iz tog razloga ponosni smo partner na ovom projektu, te nam je izuzetno drago da je upravo Roški slap na Krki odabran za mjesto prvog LegendFesta u Šibensko-kninskoj županiji“, naglasio je ravnatelj Javne ustanove „Nacionalni park Krka“ mr. sc. Krešimir Šakić.

„Legende i priče dalmatinskog zaleđa o vilama, nesretnim mladencima, tužnom ocu, okrutnom zmaju i mnoge druge koje su nastale upravo na obalama ove čarobne rijeke ponovno će oživjeti na Roškome slapu. Netaknuta priroda po kojoj se prelijeva ljepotica Krka, bajkovite lokacije Roškoga slapa, Oziđane pećine i starih vodenica učiniti će LegendFest još atraktivnijom manifestacijom, koja će posjetiteljima omogućiti da na poseban način dožive bogatstvo nematerijalne i materijalne kulturne baštine ovoga kraja“, izjavio je predsjednik udruge Val kulture Ivor Zidarić.

Dodaj svoj komentar