Ansambl Yamma najavljuje LegendFest Krka ’16

Trio se sastoji od pjevačice Talye Solan, Yonnija Drora na puhačkim i Aviva Bahara na žičanim instrumentima. Vokal izraelskog ansambla Yamma, Talya Solan, poznata je po nevjerojatnom glasu te se smatra pravim osvježenjem na izraelskoj world music sceni. 2004. godine, Talya je osnovala etno ansambl koji je nakon nekoliko godina razvio specifičan zvuk, nastao u eklektičnoj kombinaciji tradicionalne židovske glazbe, suvremene izraelske melodije te arapske i balkanske glazbe, po kojem je prepoznatljiv i cijenjen diljem svijeta.

Rane izraelske pjesme vuku svoje korijene iz drevne biblijske poezije, iz židovskih zajednica razbacanih širom svijeta kao i od prvih europskih doseljenika što je stvorilo fascinantnu mješavinu između istoka i zapada. Glazba koju izvodi Yamma ansambl je pod dominantnim bliskoistočnim utjecajem koji je pomiješan sa suvremenom zapadnjačkom glazbom.

Zahvaljujemo ansamblu Yamma na njihovom ljupkom nastupu u Šibeniku u petak 8.7.2016. (Trg Ivana Pavla II) kojim je najavio prvi LegendFest na Roškome slapu u Nacionalnom parku Krka.Također, veliko hvala Veleposlanstvu Izraela u Hrvatskoj i Turističkoj zajednici Grada Šibenika na podršci i suorganizaciji koncerta, kao i na potpori koju su dale Udruga izraelskog prijateljstva te tvrtke RP Global i Pliva.

Dio atmosfere sa koncerta u Šibeniku pogledajte u našoj maloj foto galeriji, a više o Yammi pronađite na njihovim službenim stranicama http://www.talyaga.com

 

Dodaj svoj komentar