Završio natječaj LegendArt 2017.

Već treću godinu za redom nastavljamo sa projektom LegendArt u županijama u kojima se održava LegendFest, Istarskoj i Šibensko kninskoj. Na natječaj u kojem učenici putem likovne i glazbene umjetnosti te hrvatskog jezika izražavaju svoje viđenje likova iz priča, legendi i mitova svojeg kraja, ove je godine pristiglo 130 likovnih i literarnih radova učenika iz ukupno 14 škola. Posebno nam je drago što su nam se svojim umjetničkim radovima priključili i učenici Zadarske te Osječko baranjske županije.

Radovi osnovnoškolaca Šibensko kninske županije na temu Vila i vilinskih bića bili su izloženi u Gradskoj knjižnici „Juraj Šižgorić“ u Šibeniku od 4. do 15. srpnja 2017. Nagrađeni učenici mogli su  podići svoje nagrade na festivalu LegendFest na Roškom slapu 8. i 9. srpnja.

Radovi istarskih učenika na temu Mòra i snova bili su izloženi na festivalu LegendFest u Pićnu u simpatičnoj, maloj galeriji na otovorenom 29. i 30. sprpnja 2017.

Zahvaljujemo svim prijavljenim školama na sudjelovanju u natječaju LegendArt, svim učiteljima koji su poticali svoje učenike da slikaju i pišu na teme iz hrvatske nematerijalne baštine te učenicima koji su napravili i poslali nam svoje radove. Veliko hvala i našim suradnicama Tihani Lukež iz Općine Pićan, te Suzani Grubić i Zdenki Bilušić iz Gradske knjižnice „Juraj Šižgorić“ Šibenik na pomoći u organizaciji LegendArta.

Naravno, hvala i članovima žirija kojima iz mnoštva radova zaista nije bilo lako izdvojiti najzanimljivije.

Zahvaljujemo sponzoru LegendArta 2017. u Šibensko kninskoj županiji, EVN Croatia Plin, energetskoj tvrtki za opskrbu i distribuciju plina koja je financijskim sredstvima pomogla u provođenju natječaja i nagrađivanju dječjih radova.

I na kraju, od srca zahvaljujemo Goranu Čučkoviću, autoru projekta ZMAJ ANĐELKO POMAŽE DJECI koji se uključio u literarni dio natječaja kao glavni član žirija te nagradio najbolje literarne radove svojim posebnim slikovnicama sa pričama osmišljenim za pomoć djeci u bolnicama te šalicama sa motivima likova iz slikovnica.

Nagrađene radove LegendArta 2017. možete pogledati i preuzeti ovdje.

Sve pristgle radove LegendArta 2017. možete pogledati i preuzeti ovdje.

Dodaj svoj komentar