LegendFest i festival Štrigarija uživo u Pićnu (Istra) – 26., 27. i 28.7.2019.

Mistično mjestašće Pićan bit će prva stanica ovogodišnjeg LegendFest festivala koji je na rasporedu 26. i 27. srpnja. Istarsko mjesto na nekoliko će dana postati otvorena kreativna pozornica na kojoj će se oživjeti stari mitovi, legende i narodna vjerovanja, a sve u organizaciji Udruge Val kulture te Općine Pićan.

Središnja tema festivala bit će krsnici i vile, no tada će pićanskim starim gradom zavladiti i druga bića iz narodnih vjerovanja poput zmajeva, štriga, vukova…

Za vrijeme trajanja ovog obiteljskog festivala na brojnim lokacijama možete očekivati zanimljive radionice za djecu i odrasle, “face painting”, skulpture, puštanje zmajeva, predstavljanje starih zanata, izložbe mitskih bića, koncerte itd.

U nastavku festivala očekuje vas jedno iznenađenje, a to je manifestacija “Štrigarija uživo” koja je nastala na temelju Interreg EU projekta “Živa štrigarija” koji zajednički razvijaju dvije susjedne zemlje, Slovenija i Hrvatska. Festival “Štrigarija uživo” na rasporedu je u nedjelju, 28. srpnja 2019.

Slovensko Pohorje i hrvatska Istra svojom su heterogenošću i privlačnim krajolikom dom bezbrojnih mitoloških priča, predaja i narodnih bajki. Projekt je nastao iz želje i vizije da tu dragocjenu baštinu obiju regija svi zainteresirani iznova otkriju te aktivno očuvaju. Festival će uključivati predstave, kreativne radionice za male i velike, vođene ture te umjetnička gostovanja, inspirirajući se iznova otkrivenom mitološkom baštinom regije.

Dođite u Pićan gdje će te zasigurno osjetiti dašak prošlosti, dok će legende i mitovi razigrati vašu maštu i emociju.

Pravo je vrijeme da svi zajedno osnažimo djelovanje u svrhu očuvanja hrvatske nematerijalne baštine, zato vidimo se uskoro u Istri na prvom ovogodišnjem festivalu legendi, mitova i narodnih vjerovanja.

Za više informacija saznajte sve na FACEBOOK STRANICI FESTIVALA.

Programi:

Autorica vizuala: Tina Dobrajc

Dodaj svoj komentar