Završio je LegendArt u Zagrebačkoj županiji

Ovogodišnji natječaj LegendArt za najbolje učeničke umjetničke radove na temu mitskih bića u Zagrebačkoj županiji završio je 15. svibnja 2016. Da je interes škola za čuvanjem nematerijalne hrvatske kulturne baštine sve veći, pokazuje činjenica da se u Zagrebu i Zagrebačkoj županiji prijavilo 21 škola sa više od 300 radova.

Svi su oni bili izloženi na festivalu LegendFest u Lukavcu ovaj vikend 28. i 29. svibnja, gdje su također bili objavljeni službeni rezultati natječaja. Svi nagrađeni učenici tamo su mogli preuzeti svoja priznanja i nagrade, nakon što su morali pronaći Zmajsku djevojku koja im je uručila priznanja i nagrade. U atriju starog dvorca Lukavec ponosno su se dičili nagrađeni radovi, a među drvećem ljuljali su se na vjetru svi oni prekrasno oslikani, raznobojni Zmajevi naših učenika i kao da su željeli poletjeti. Kako je to izgledalo možete pogledati u galeriji.

Svi oni koji nisu preuzeli svoja priznanja i nagrade, a pripadaju osnovnim školama Velike Gorice, mogu to učiniti u uredu Turističke zajednice grada Velika Gorica, Kurilovečka 2, 10 410 Velika Gorica. E-mail: tzvg@tzvg.hr, Tel: 00385 (0) 1 6221 666. Svim ostalim nagrađenim učenicima priznanja će biti poslana na adresu njihove škole.

Zahvaljujemo svim prijavljenim školama na sudjelovanju u natječaju LegendArt. Također, zahvaljujemo svim ravnateljima, učiteljima, suradnicima koji su poticali svoje učenike da slikaju i pišu na temu hrvatske nematerijalne baštine, te naravno, samim učenicima koji su napravili i poslali nam svoje radove.

Moramo naglasiti da je ogroman posao oko prikupljanja, fotografiranja, objavljivanja, izbora, izlaganja i nagrađivanja dječjih radova rezultat isključivo grupice entuzijasta dobre volje koji ovim natječajem promiču nematerijalnu baštinu Hrvatske i u tome potiču i osnovnoškolce naše županije.

Svi pristigli radovi naših osnovnoškolaca mogu se preuzeti ovdje.

Ovogodišnje nagrađene radove naših malih kreativaca i budućih velikih umjetnika možete pogledati ovdje.

 

Dodaj svoj komentar