Udruga Val kulture raspisuje poziv za prijavu programa za LegendFest 2018. – Dvor Veliki Tabor

 

Poziv izvođačima za prijavu programa za festival LegendFest koji će održati 15. rujna 2018. u Dvoru Veliki Tabor.

Krapinsko – zagorska županija – 1. LegendFest u Dvoru Veliki Tabor

 

Festival kao i do sada organizira zagrebačka udruga Val kulture uz potporu Krapinsko – zagorske županije i Turističke zajednice županije te uz podršku Muzeja Hrv. Zagorja i Općine Desinić. Naime, udruga Val kulture ovu mističnu manifestaciju pokrenula je prije 12 godina u Istarskoj županiji, Pićnu – malom istarskom gradiću bogate povijesti, i od tada ga uspješno organizira diljem Hrvatske uz potporu institucija koje su prepoznale trud i zalaganje na očuvanju nematerijalne kulturne baštine.

LegendFest predstavlja multimedijalan i interaktivan spoj te prikaz hrvatske nematerijalne i materijalne baštine putem različitih izričaja kulture i umjetnosti. Zbog veličine i važnosti, te atraktivnosti, festival će, kao i svake godine, pratiti svi važniji hrvatski mediji te mediji iz cijele regije. Ovaj festival se u proteklih 12 godina pokazao posebno interesantnim djeci koja su ovom prilikom mogla izraziti vlastitu kreativnost uključujući se u likovne radionice ili izvođenje predstava, kroz pripreme sa stručnim voditeljima. Ove se radionice odvijaju tijekom dana i potpuno su besplatne.

Središnja tema ovogodišnjeg Legendfesta u Dvoru Veliki Tabor su:

  • COPRNICE

Priče, legende i mitovi o navedenim bićima, prvenstveno vezani uz Krapinsko – zagorsku županiju imaju prednost pri odabiru, ali prihvaćaju se i programi koji mogu sadržavati slične teme:

  • povijesne osobe/ličnosti – stare priče, vjerovanja, običaji, izričaji…
  • vještice, krsnici, čarobnjaci, mistična bića, duhovi, malici…

***

PRIJAVNICA-za-sudjelovanje-u-programu-LegendFesta 2018. – Dvor Veliki Tabor

Ovim putem pozivamo sve izvođače iz bilo kojeg područja umjetnosti da prijave svoje projekte/programe najkasnije do 30. lipnja 2018. godine na: info@legendfest.hr | valkulture@hi.t-com.hr 

Dodaj svoj komentar