Festival LegendFest – Dvor Veliki Tabor, 24.8.2019.

Drugi ovogodišnji LegendFest održat će se u utvrdi Veliki Tabor u Općini Desinić, 24.8.2019.

Festival organizira zagrebačka udruga Val kulture uz potporu Krapinsko – zagorske županije i Turističke zajednice županije te uz podršku Muzeja Hrv. Zagorja i Općine Desinić.

Središnja tema ovogodišnjeg izdanja festivala su zmajevi, a za sve posjetitelje pripremili smo zanimljiva predavanja, kazališne predstave, radionice, izložbe, glazbene točke te ostale aktivnosti koje će i ove godine biti u ruhu legendi, mitova i starih priča.

LegendFest predstavlja multimedijalan i interaktivan spoj te prikaz hrvatske nematerijalne i materijalne baštine putem različitih izričaja kulture i umjetnosti. Zbog veličine i važnosti, te atraktivnosti, festival, kao i svake godine, prate svi važniji hrvatski mediji te mediji iz cijele regije. Ovaj festival se u proteklih 13 godina pokazao posebno interesantnim djeci koja su ovom prilikom mogla izraziti vlastitu kreativnost uključujući se u likovne radionice ili izvođenje predstava, kroz pripreme sa stručnim voditeljima.

Naime, Dvor Veliki Tabor je izuzetan upravo zbog svoje monumentalne i autentične fortifikacijske arhitekture. Svojim smještajem na vrhu Huma Košnićkog, na 333 m nadmorske visine, dominira zagorskim krajem već više od pola tisućljeća – arhitektura se zapravo stopila s prirodom čineći jedinstvenu sliku. Impresivan je i pogled koji se s Velikog Tabora pruža na cijelo Hrvatsko zagorje i dio Slovenije.

Tijekom stoljeća nastale su mnoge legende i priče vezane uz Veliki Tabor, osobito o: čudnom stenjanju za olujnih noći, povorci kostura uoči Svih Svetih, ukletom kaštelanu, bijelim prikazama, ponoćnom lupanju po gradskim vratima, crnom psu, zakopanom blagu, Veroniki Desinićkoj itd.

Budite dio ovogodišnjeg LegendFesta, sudjelujte u bogatom programu i postanite dionici u očuvanju hrvatske nematerijalne kulturne baštine.

Pratite Facebook stranicu festivala za više informacija i vidimo se uskoro: LegendFest Facebook

Dodaj svoj komentar