Prijava programa za LegendFest – Petrinja, 27. i 28. srpnja 2024.

Udruga Val kulture i TZ Grada Petrinje raspisuju poziv izvođačima za prijavu projekta/programa za festival LegendFest u 2024.

LegendFest – festival legendi, mitova i priča Grada Petrinje, 27. i 28.7.2024.


LegendFest predstavlja multimedijalan i interaktivan spoj te prikaz hrvatske nematerijalne i materijalne baštine putem različitih izričaja kulture i umjetnosti. Zbog veličine i važnosti, te atraktivnosti, festival će, kao i svake godine, pratiti svi važniji hrvatski mediji te mediji iz cijele regije. Radionice se odvijaju tijekom dana i potpuno su besplatne.

Festival će, kao i do sada, organizirati zagrebačka udruga Val kulture u suradnji sa lokalnim suorganizatorom – TZ Grada Petrinje, uz pomoć pokrovitelja i sponzora koji svake godine podupiru ovaj zanimljiv i tradicionalan događaj.

Festival LegendFest se već tradicionalno događao posljednjih dvadesetak godina u više hrvatskih gradova ili mjesta te u 5 hrvatskih županija. Posjetitelji LegendFesta mogu očekivati odličnu zabavu, saznati i naučiti ponešto o običajima, legendama, pričama Grada Petrinje i šireg područja te ponijeti sa sobom prekrasne uspomene, nova saznanja o narodnim predajama, legendama i vjerovanjima iz baštine Petrinje. Priče, legende, mitovi, prvenstveno vezani uz Grad Petrinju i Sisačko-moslavačku županiju imaju prednost pri odabiru, ali prihvaćaju se i programi koji mogu sadržavati slične teme. U programu festivala uvijek smo imali i poseban dio za LegendSajam, na koji se mogu prijaviti svi stari zanatlije, obrtnici, rukotvorci itd.

***

Kliknite na prijavnicu za sudjelovanje u programu LegendFest 2024. – https://www.valkulture.hr/wp-content/uploads/PRIJAVNICA-za-sudjelovanje-u-programu-LegendFesta.doc ispunite te prijavite svoj projekt – najkasnije do 30.04. 2024. na mail adrese: info@legendfest.hr ili valkulture@hi.t-com.hr

Dodaj svoj komentar