Otvorena izložba LegendExpo u Šibeniku

Udruga koja nikad ne miruje nastavlja dalje s organizacijom izložbi LegendExpo. Stoga je danas, 29. svibnja 2017. u prostorima Gradske knjižnice Juraj Šižgorić u Šibeniku, otvorena još jedna putujuća izložba renomiranih domaćih umjetnika.

Ovaj puta LegendExpo stavlja naglasak na Vile, ta čudesna, tajanstvena bića, koje su i ove godine glavna tema drugog po redu LegendFesta Šibensko kninske županije.

Izložbu je otvorio Ivor Zidarić, predsjednik udruge Val kulture te zajedno sa Krešimirom Šakićem, ravnateljem JU NP „Krka“, najavio novi LegendFest koji će se u zajedničkoj organizaciji održati 8. i 9. srpnja na Roškome slapu u NP „Krka“.

Krkina izvorna ljepota i bogatstvo tradicije oplemenili su područje na kojem živimo i za koje se kao Ustanova skrbimo. Bajkovitost područja i raznolikost kultura koje su se na ovom području susretale iznjedrile su brojne priče, legende i bajke koje se katkada miješaju sa stvarnošću. Iz tog razloga ponosni smo partner na ovom projektu“ izjavio je ravnatelj JU NP Krka Krešimir Šakić na današnjoj konferenciji za novinare, koja je popratila ovaj događaj.

Ovogodišnja izložba obogaćena je novim radovima Ivana Gregova, koji je i izradio prezentacijsku ilustraciju ovogodišnjeg LegendFesta u NP Krka, bajkovitim radovima Manuela Šumberca, Esada Ribića, Dine Idrizbegovića te Milivoja Ćerana.

Šibenčani će ih moći pogledati na prvom katu  Gradske knjižnice sve do 10. lipnja, kada Vile sele na obalu rijeke Krke, na Roški slap gdje će razveseliti i posjetitelje LegendFesta.

Fotografije sa izložbe pogledajte ovdje.

Dodaj svoj komentar