LegendFest Pićan 2022. – tema i prijava programa

 

Udruga Val kulture i Općina Pićan raspisuju poziv izvođačima za prijavu projekata/programa za 15. po redu festival LegendFest koji će se održati 30.07.2022. u Pićnu. (Istra)

 

LegendFest predstavlja multimedijalan i interaktivan spoj te prikaz hrvatske nematerijalne i materijalne baštine putem različitih izričaja kulture i umjetnosti. Zbog veličine i važnosti, te atraktivnosti, festival će, kao i svake godine, pratiti svi važniji hrvatski mediji te mediji iz cijele regije. Radionice se odvijaju tijekom dana i potpuno su besplatne.

Festivale će, kao i do sada, organizirati zagrebačka udruga Val kulture u suradnji sa lokalnim suorganizatorima – Općinom Pićan i Centrom za nematerijalnu kulturu Istre, uz pomoć pokrovitelja koji svake godine podupiru ovaj zanimljiv i tradicionalan događaj.

Posjetitelji LegendFesta mogu očekivati odličnu zabavu, saznati i naučiti ponešto o običajima, legendama, pričama ove županije te ponijeti sa sobom prekrasne uspomene, nova saznanja o mistici i vjerovanjima iz baštine Istre.

Središnja tema ovogodišnjeg festivala: “BOŽANSKI BOJ”

Ovaj put vas vodimo u samo srce zbivanja i pratimo tragove praslavenskih božanstava Velesa, Peruna i Mokoš.

Priče, legende, mitovi o navedenim bićima, prvenstveno vezani uz uz Istru i Istarsku županiju imaju prednost pri odabiru, ali prihvaćaju se i programi koji mogu sadržavati slične teme :

  • legende i mitovi Pićanštine, Istarske županije
  • štrige/vještice, krsnici/čarobnjaci, mistična bića, duhovi, malici
  • alkemičari, plemići, vojskovođe – povijesne osobe/ličnosti – stare priče, običaji, navade, izričaji
  • legende, priče, mitovi ostalih županija Hrvatske

Ovim putem pozivamo sve izvođače iz bilo kojeg područja umjetnosti da prijave svoje projekte/programe festival najkasnije do 30.04.2022.!

Preuzmite i ispunite prijavnicu na linku: PRIJAVNICA-za-sudjelovanje-u-programu-LegendFesta2022

Ispunjenu prijavnicu poslati na adrese: info@legendfest.hr | valkulture@hi.t-com.hr | martina.bilic@pican.hr 

 

Vidimo se na festivalu LegendFest u srpnju ove godine! Za više detalja pratite nas na webu i Facebooku festivala!

Dodaj svoj komentar