LegendFest 2020. u Pićnu – tema i prijava programa

U pitoresknom i mističnom mjestu Pićnu (Istra) po 15. će se put održati obiteljska manifestacija legendi, mitova i narodnih vjerovanja – LEGENDFEST!

Središnja tema ovogodišnjeg festivala koji će se održati 1. i 2. kolovoza bit će BOŽANSKI BOJ, a ovaj put vas vodimo u samo srce zbivanja i pratimo tragove praslavenskih božanstava Velesa, Peruna i Mokoš.

PRIJAVITE SVOJ PROGRAM ZA OVOGODIŠNJI FESTIVAL: 

Priče, legende, mitovi o navedenim bićima, prvenstveno vezani uz uz Istru i Istarsku županiju imaju prednost pri odabiru, ali prihvaćaju se i programi koji mogu sadržavati slične teme:

• legende i mitovi Pićanštine, Istarske županije
• štrige/vještice, krsnici/čarobnjaci, mistična bića, duhovi, malici
• alkemičari, plemići, vojskovođe – povijesne osobe/ličnosti – stare priče, običaji, navade, izričaji

Ovim putem pozivamo sve izvođače iz bilo kojeg područja umjetnosti da prijave svoje projekte/programe za:
LegendFest Pićan – najkasnije do 31.05. 2020. na e-mail adrese: info@legendfest.hr | valkulture@hi.t-com.hr| martina.bilic@pican.hr

Preuzmite prijavu ovdje: PRIJAVNICA-za sudjelovanje u programu-LegendFesta2020

LegendFest predstavlja multimedijalan i interaktivan spoj te prikaz hrvatske nematerijalne i materijalne baštine putem različitih izričaja kulture i umjetnosti. Zbog veličine i važnosti, te atraktivnosti, festival će, kao i svake godine, pratiti svi važniji hrvatski mediji te mediji iz cijele regije. Radionice se odvijaju tijekom dana i potpuno su besplatne. Festivale će, kao i do sada, organizirati zagrebačka udruga Val kulture u suradnji sa lokalnim suorganizatorom, uz pomoć pokrovitelja koji svake godine podupiru ove zanimljive i tradicionalne manifestacije. Festival Legendfest se već tradicionalno događa u Istri, u bajkovitom gradiću Pićnu, 15. godinu za redom.
Posjetitelji LegendFesta mogu očekivati odličnu zabavu, saznati i naučiti ponešto o običajima, legendama, pričama ovih županija te ponijeti sa sobom prekrasne uspomene, nova saznanja o mistici i vjerovanjima iz baštine Istre.

Dodaj svoj komentar