LegendArt 2016. u tri hrvatske županije

Ove 2016. godine svjedoci smo sve većeg interesa osnovnih škola za kreativnim izražavanjem učenika na temu hrvatske kulturne baštine, čije nam vrijedne učiteljice šalju upite sa željom za sudjelovanjem u ovom projektu te nam svojim maštovitim prijedlozima pokazuju da zanimanje za nematerijalnu kulturnu baštinu vlastitog zavičaja svake godine raste.

Stoga sa velikom radošću najavljujemo nove izložbe dječjih radova na temu narodnih priča, mitova i legendi koje će se i ove godine održati na festivalima LegendFest i to u tri hrvatske županije: Zagrebačkoj, Istarskoj i Šibensko-kninskoj.

U Zagrebačkoj županiji LegendArt organizira udruga Val kulture u suradnji sa Turističkom zajednicom Velike Gorice. Radove osnovnoškolaca Zagrebačke županije i Zagreba na temu zmajeva i ostalih mitskih bića iz hrvatskih legendi, mitova i priča izlažemo na LegendFestu u Lukavcu.

Prvi LegendArt u Šibensko-kninskoj županiji organizira udruga Val kulture u suradnji sa Gradskom knjižnicom Juraj Šižgorić u Šibeniku. Radovi kreativnih osnovnoškolaca Šibensko-kninske županije na temu vila s Krke, te ostalih bića, likova i mjesta iz bogate kulturne baštine ovog kraja biti će izloženi na LegendFestu u NP Krka.

U Istarskoj županiji natječaj organizira udruga Val kulture u suradnji sa Općinom Pićan. Radove osnovnoškolaca Istarske županije na temu vampira, ali i šišmiša, pećina, pazinske jame, i drugih bića i osoba iz bogate kulturne baštine Istre izlažemo na LegendFestu u Pićnu.

Naravno, najbolje radove izložene na festivalima prigodno ćemo i nagraditi, a sve maštovite prikaze mitskih bića naših kreativnih mališana moći ćete pogledati i preuzeti na našim stranicama.

 

Dodaj svoj komentar